Tips Διατροφής
-Οι θηλάζουσες μητέρες μπορούν να προσθέτουν άνηθο στη σαλάτα τους, αφού τα αρωματικά του συστατικά περνούν στο γάλα και βελτιώνουν τη γεύση του. -Μην αρνείστε το χοιρινό. Το λίπος του αφαιρείται σχετικά εύκολα. Μάλιστα, το χοιρινό ψαρονέφρι είναι το περισσότερο άπαχο κόκκινο κρέας, τα λιπαρά του οποίου αγγίζουν τα λιπαρά του κοτόπουλου. -Εντάξτε την αγκινάρα στη διατροφή σας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, και βιταμίνη C, ενώ παράλληλα περιέχει τη ουσία κυναρίνη η οποία αποδείχτηκε αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της λιπώδους διήθησης του ήπατος. -Όλα τα άγρια χόρτα της ελληνικής υπαίθρου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Προσέξτε όμως από πού τα μαζεύετε!!!
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|