Tips Διατροφής
-Αγοράστε ώριμα φρούτα. Τότε η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες είναι η μέγιστη δυνατή. -Κόψτε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια, γιατί με την κοπή χάνονται σημαντικά ποσά βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. -Οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να αποφεύγουν τα μεγάλα ψάρια ωκεανών (π.χ. ξιφίας) γιατί είναι πολύ πιθανόν να περιέχουν υδράργυρο λόγω της ρύπανσης των θαλασσών. Προτιμήστε ψάρια ελληνικών θαλασσών. -Τα παιδιά από τη βρεφική μόλις ηλικία αναπτύσσουν ενστικτωδώς το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού. -Γνωρίζουν με άλλα λόγια πότε και πόσο θέλουν να φάνε. -Η χορήγηση αποβουτυρωμένων και ημιαποβουτυρωμένων γαλακτοκομικών σε παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει τι 2ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να αποφεύγεται.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|