Tips Διατροφής
-Βάλτε στη διατροφή σας τα δημητριακά ολικής άλεσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης κατά 50%. -Οι ανάλατοι και ακαβούρδιστοι ξηροί καρποί αποτελούν ασπίδα προστασίας για την καρδιά και τα αγγεία. -Για ενίσχυση της μνήμης καταναλώστε ψάρια, θαλασσινά, καρύδια και λιναρόσπορο που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. -Η μειωμένη κατανάλωση αλατιού δε βοηθά μόνο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, αλλά και στην προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων, μειώνοντας τον κίνδυνο για γεροντική άνοια. -Χόρτα, σπανάκι και μπρόκολο αποτελούν πολύ καλές πηγές ασβεστίου φυτικής προέλευσης.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|