ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

EDIT

"φωνή της Λουντμίλα" με την Ηρώ Μουκίου
Τελευταία παράσταση την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου για την "φωνή της Λουντμίλα" με την Ηρώ Μουκίου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στο Βόλο. Το έργο αφορά στην εκ βαθέων συγκλονιστική εξομολόγηση της γυναίκας που στα 22 της χρόνια έζησε τη φρίκη της έκρηξης του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ. Ο άντρας της ήταν ο πρώτος πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στα 25 του, επιχειρώντας στον πυρηνικό αντιδραστήρα.
Είναι μια μαρτυρία σοκ με προβολές από τα γεγονότα της 26ης Απριλίου.
Ο Gunnar Bergdahl που εδώ και 20 χρόνια ασχολείται εντατικά με τα θέματα αυτά και ειδικά με το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, πήρε συνεντεύξεις από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, -βρέθηκε με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή -στο τόπο της έκρηξης συλλέγοντας στοιχεία και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ντοκυμαντέρ που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Η Σουηδία είναι μαζί με άλλες όμορες χώρες από τις πρώτες που μετέδωσαν την είδηση και ένοιωσαν άμεσα να απειλούνται από τη ραδιενέργεια.
«Το Τσέρνομπιλ παραμένει ένα μυστήριο που περιμένει από μας τη λύση του. Ισως ήταν ένα άγημα στον 21ο αιώνα…Μια πρόκληση για τον νέο αιώνα…Τι ήταν εκείνο το οποίο διδάχτηκε, διέκρινε και ανακάλυψε ο άνθρωπος σε ότι αφορά την επαφή του με τον κόσμο? Η αναδόμηση των συναισθημάτων , όχι των πεπραγμένων….» γράφει ο σουηδός δημοσιογράφος στο βιβλίο του. Την παράσταση στηρίζει η GREENPEACE και η WWF.
«Η φωνή της Λουντμίλα» ανεβαίνει σε μετάφραση Ηρώς Μουκίου, σκηνοθεσία Άρη Μπαφαλούκα, σκηνικά-κοστούμια Δημήτρη Κακριδά και φωτισμούς Ανδρέα Μπέλλη. Τη Λουντμίλα ερμηνεύει η Ηρώ Μουκίου.

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .


Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής
Τετάρτη 13/10 ώρα 21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-78164

Γενική είσοδος 10 €
Εισιτήρια προπωλούνται στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον
11:00 με 13:00 το πρωί
18:00 με 21:00 το απόγευμα
τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-32818ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr