ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips Διατροφής
-Προτιμήστε να μαγειρεύετε τα λαχανικά σας στον ατμό και όχι να τα βράζετε για πολλή ώρα, γιατί με το βρασμό χάνονται πολλά θρεπτικά συστατικά των λαχανικών όπως οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες.
-Για να επιτύχετε μεγαλύτερη πρόσληψη ασβεστίου προτιμήστε κίτρινα σκληρά τυριά όπως η παρμεζάνα ή η γραβιέρα παρά λευκά τυριά, όπως η φέτα.
-Για light τηγανητές πατάτες, κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τες στο φούρνο. Θα έχετε την ίδια νοστιμιά με τις τηγανητές πατάτες, αλλά με λιγότερες θερμίδες.
-Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο. Μετά από κάθε τηγάνισμα, αλλάξτε το λάδι. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε τα βλαβερά trans λιπαρά οξέα και τα καρκινογόνα παραπροϊόντα τα οποία παράγονται με το τηγάνισμα.
-Μην καταναλώνετε πατάτες που έχουν βγάλει ρίζες ή έχουν πρασινίσει γιατί περιέχουν σολανίνη, μια ισχυρά δηλητηριώδη ουσία.



ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2010 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr