ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips Διατροφής
-Τα σύκα αποτελούν πολύ καλή λύση για άτομα τα οποία πάσχουν από δυσκοιλιότητα, λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Θα πρέπει όμως να αποφεύγονται από ανθρώπους που πάσχουν από ευερέθιστο έντερο ή από εκκολπωμάτωση λόγω ων μικρών σπόρων τους.
-Για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας καταναλώστε μαύρη σοκολάτα. Η ουσία φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει, απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο, ουσίες με αναλγητική δράση που παράλληλα βελτιώνουν και τη διάθεση.
-Εάν το παιδί σας δεν καταναλώνει όσπρια με τη μορφή σούπας, προσπαθήστε να τα συνδυάσετε με ρύζι ή με κριθαράκι. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα προσλάβει πρωτεΐνες με υψηλή βιολογική αξία.
-Ολοένα και πιο συχνά αναφέρεται ότι το τσάι δεν βελτιώνει μόνο την πνευματική κατάσταση αλλά και την διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο φυσικές ουσίες που περιέχει το τσάι: την καφεΐνη και την θειανίνη, η οποία βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου χωρίς να προκαλεί την νευρικότητα που δημιουργεί η καφεΐνη στον οργανισμό.
-Όσοι έκοψαν το κάπνισμα και δε θέλουν να ξεκινήσουν το τσιμπολόγημα, θα πρέπει να καταναλώνουν όξινους χυμούς (λεμόνι, γκρέιπφρουτ), οι οποίοι μειώνουν την εθιστική δράση της νικοτίνης.ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr