Tips Διατροφής
-Τα καρότα, η γλυκοπατάτα και τα σκουροπράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β- καροτένιο, το οποίο έχει φωτοπροστατευτική δράση. -Ψάρια, θαλασσινά, λιναρόσπορος καρύδια και εμπλουτισμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος. -Το άπαχο κρέας, τα θαλασσινά και τα πουλερικά περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στην απαλότητα και σφριγιλότητα του δέρματος. -Ο χαλκός διεγείρει τη λειτουργία του ενζύμου τυροσινάση, με τη βοήθεια της οποίας παράγεται η μελανίνη. Καταναλώνοντας, λοιπόν, τακτικά τροφές που περιέχουν χαλκό, όπως είναι τα μανιτάρια, το συκώτι, τα θαλασσινά, τα μπιζέλια, τα καρύδια και τα σταφύλια μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία του μαυρίσματος.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|