Tips Διατροφής
-Προτιμήστε ψητά ή βραστά ψάρια, γιατί τα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμα. -Για την καλή λειτουργία του εντέρου καταναλώστε καθημερινά γιαούρτι με προβιοτική καλλιέργεια μικροοργανισμών. -Η ντομάτα είναι πλούσια στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο προφυλάσσει από τον καρκίνο του προστάτη. -Η σάλτσα ντομάτας περιέχει ακόμη περισσότερο λυκοπένιο. -Η βιταμίνη D είναι φωτοευαίσθητη, δηλαδή καταστρέφεται από το φως του ήλιου. Γι’ αυτό μην αφήνετε τα γαλακτοκομικά εκτεθειμένα. -Καταναλώστε φράουλες, κεράσια, βατόμουρα, μύρτιλλα και γενικά φρούτα με σκούρο κόκκινο χρώμα. Αποτελούν βόμβες αντιοξειδωτικών.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|