ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΒΙΒΛΙΟ

Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει…

Λένε πως όταν κάποιος σώζει μια ζωή είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο. Η δική μου ζωή άλλαξε τη μέρα που ο Αντώνης με γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.

Συνέχισα την πορεία μου στο δύσβατο μονοπάτι του δικού μου παραδείσου, αλλά πλέον αφουγκραζόμουν περισσότερο τη φύση, εναρμονίστηκα μαζί της, μοιάζοντας με αγρίμι που κινείται αθόρυβα στο πυκνό δάσος.

Ο Αντώνης έγινε συνοδοιπόρος μου και σκαρφάλωσε μαζί μου στην κορυφή της αγάπης. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για μας…

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας κάνουν δώρο κομμάτια της καρδιάς τους για να τα ενώσουμε με τα σπασμένα δικά μας. Είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ιδανική ώρα, όταν ο έρωτας θα φυσήξει σαν δροσερός άνεμος.Είναι αδύνατον να αφεθούμε στο μεγαλείο της αγάπης αν σκεφτόμαστε από την αρχή την κατάληξή της. Μόνο έτσι ο καθένας μας θα ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο. Την Εβόρα του.

Αριάδνη

Εβόρα... Αέρας, άνεμος, δροσερός καιρός, δροσερός τόπος, σκιερό μέρος... Απολαμβάνουν οι αισθήσεις... Απολαμβάνει και η ψυχή... Εβόρα ή και ευώρα, η καλή ώρα, η ιδανική στιγμή της ημέρας...

«Η Γιγαντοχώρα» του Κώστα Καλύβα
Ένα εξαιρετικά εικονογραφημένο και πολύ διδακτικό παραμύθι, «Η Γιγαντοχώρα» του Κώστα Καλύβα κυκλοφορεί ήδη και στη Λάρισα. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του συγγραφέα στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας που αναμένεται να στεφθεί με επιτυχία. Στη Γιγαντοχώρα όλα συμβαίνουν κάποτε, στα πολύ παλιά χρόνια, τότε που υπήρχαν στον κόσμο τα ξωτικά, οι μάγισσες, οι νεράιδες στις λίμνες και οι γοργόνες στις θάλασσες. Αλλά και μαγικά φίλτρα που μεταμορφώνουν τους γίγαντες σε νάνους και τους νάνους σε γίγαντες. Ένα υπέροχο παραμύθι που διατίθεται για όλα τα παιδιά από τα βιβλιοπωλεία «ΠΑΙΔΕΙΑ».ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr