Tips Διατροφής
-Χρησιμοποιείστε γάστρα για τη μαγειρική σας. Οι υδρατμοί που εγκλωβίζονται βοηθούν να παραμείνουν ζουμερές οι τροφές, ενώ η ποσότητα του λίπους περιορίζεται στο ελάχιστο. -Ψήστε κομμάτια κρέατος, λαχανικά ή ψάρια μέσα σε λαδόκολλα. Οι τροφές σιγοψήνονται μέσα στα υγρά τους και χρειάζεται ελάχιστο λάδι. -Χρησιμοποιείστε ειδικούς ψεκαστήρες λαδιού, εάν θέλετε να μειώσετε το λάδι στο φαγητό σας. -Ένας άλλος τρόπος υγιεινού μαγειρέματος είναι στο γουόκ. Το κοίλο αυτό ασιατικό τηγάνι χρειάζεται ελάχιστο μαγειρικό λίπος. -Για μεγαλύτερη νοστιμιά και μέγιστη αντιοξειδωτική προστασία φτιάξτε αρωματικά ελαιόλαδα, προσθέτοντας θυμάρι, δενδρολίβανο, σαφράν ή διάφορα μείγματα πιπεριών.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|