Tips Διατροφής
-Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων. Θα σας πληροφορήσουν πολύ καλά για το τρόφιμο το οποίο στη συνέχεια θα καταναλώσετε. -Καταναλώστε τα ψάρια σας ψητά ή βραστά. Με τον τρόπο αυτό θα προσλάβετε το μέγιστο των ωφέλιμων ω-3 λιπαρών οξέων. -Όσοι πάσχουν από υπέρταση, καλό είναι εκτός από τη μείωση του αλατιού, μα υιοθετήσουν και μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. -Τρόφιμα τα οποία περιέχουν την ουσία λεκτίνη όπως τα καρότα, καθυστερούν τη δημιουργία πλάκας των δοντιών. -Ψήστε καλά και ομοιόμορφα το κρέας, έτσι ώστε να καταστραφούν παθογόνοι μικροοργανισμοί που μπορεί να υπάρχουν στους ιστούς του ζώου.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|