Tips Διατροφής
-Όσοι υποφέρουν από ευερέθιστο έντερο (σπαστική κολίτιδα) καλύτερα να καταναλώνουν βρασμένα λαχανικά, τα οποία έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. -Τρόφιμα πλούσια σε κάλιο όπως η μπανάνα και το πορτοκάλι, αλλά και σε μαγνήσιο όπως το μπρόκολο και τα αμύγδαλα προφυλάσσουν από τις κράμπες. -Όσοι έχουν υψηλές τιμές τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης θα πρέπει να καταναλώνουν γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά. -Μην αγοράζετε κονσέρβες χτυπημένες ή με αλλοιωμένη την εμφάνισή τους. Πιθανώς περιέχουν αναερόβιους παθογόνους μικροοργανισμούς. -Πείτε ναι στο περπάτημα. Είναι η πιο εύκολη και αποδοτική μορφή αερόβιας άσκησης.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|