Tips Διατροφής
-Αποφύγετε να αγοράζετε κατεψυγμένα τρόφιμα στα οποία έχουν σχηματιστεί παγοκρύσταλλοι. Πιθανώς να είναι αλλοιωμένα. -Όσοι ακολουθούν δίαιτα πτωχή σε νάτριο, εκτός από τα αλμυρά τρόφιμα, θα πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν μπισκότα και κρουασάν, που αποτελούν κρυφές πηγές νατρίου. -Για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως η πιπεριά, τα εσπεριδοειδή και ο μαϊντανός και σε βιταμίνη Ε, όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί. -Εάν υποφέρετε από ακμή, καταναλώστε άπαχα γαλακτοκομικά και κρέας και αποφύγετε τα τηγανητά και τα πολύ λαδερά φαγητά. -Όσοι πάσχουν από οστεοπόρωση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι συνήθως τα κίτρινα τυριά, όπως η γραβιέρα, έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο από τα λευκά.
Αρθρογράφος : Παναγιώτης Ζήσης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
|