ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΘΕΑΤΡΟ

«Η απαγωγή του Καρόλου»


Η ομάδα της οικογένειας Monticelli συνεχίζει μια παμπάλαια παράδοση του προγόνου τους Ariodante από το 1820. Οι αδερφοί Marko και Αndrea, από το 1983, ανανέωσαν το είδος αυτό του κουκλοθέατρου, φέρνοντας σε ισορροπία τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα στοιχεία. Με τραγούδια και κείμενα, μεταφρασμένα, παρουσιάζουν ένα θέαμα για μικρούς και μεγάλους με θέμα την απαγωγή του Καρόλου.
Η ιστορία ξεκινάει το 800 μ.Χ. ίσως και λίγο πριν. Ξαφνικά χάνεται ο Κάρολος, γιος του βασιλιά! Σε τρελή κατάσταση ο βασιλιάς εξαγγέλλει τεράστια αμοιβή κι ένα δουκάτο ολόκληρο σ' όποιον βρει το γιο του. Ξεκινούν όλοι οι δυνατοί του βασιλείου ξεκινάει κι ο Τρελοφασολάκης. Τον Κάρολο έχει απαγάγει ένας φοβερός ληστής με το γίγαντα βοηθό του. Μετά από περιπέτειες ο Τρελοφασολάκης τα καταφέρνει και γίνεται δούκας.
Οι Μπουραττίνι της Ραβένα ανεκάλυψαν τον παλιό αυτό Ρωμανικό μύθο σ ένα κείμενο του 1200, γραμμένο από ένα σταυροφόρο που τραυματίστηκε και δεν έφτασε ποτέ στην Κωνσταντινούπολη. Το 1983 όταν οι αδελφοί Μοντιτσέλι συνέχισαν την παράδοση της οικογένειας τους, διασκεύασαν πολλούς από τους μύθους αυτού του κειμένου. Με το θέατρο Teatro del Drago έχουν ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο.
Μικροί και μεγάλοι μπορείτε να απολαύσετε αυτό το μοναδικό θέαμα- κουκλοθέατρο στις 3 και 4 Ιανουαρίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr