ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΒΙΒΛΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
keywords: Ιωάννης Βαρβιτσιώτης
«Αναζητώντας την Τέχνη: Περιφερειακές Πινακοθήκες»

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ., στο χώρο του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λευκώματος του κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με τίτλο «Αναζητώντας την Τέχνη. Περιφερειακές Πινακοθήκες».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης - Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Μάριος Ξηρομερίτης - Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, Λάζαρος Μαράβας – Εικαστικός, Σωτήρης Πολύζος – Δημοσιογράφος.
Όπως τονίζει η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, «Ο πολύτιμος αυτός «οδηγός» παρουσιάζει δεκαεννέα περιφερειακές πινακοθήκες. Με λόγο απλό, άμεσο και ευχάριστο, ο συγγραφέας οργανώνει το κείμενό του με σαφήνεια και διάφανη δομή: στον πρόλογο αναφέρεται στην ιστορία της πινακοθήκης και στον ιδρυτή της. Ακολουθεί η περιγραφή του κτηρίου και των συλλογών με ιστορική και τεχνοτροπική τάξη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έργα τέχνης που ξεχωρίζουν. Με το λεύκωμα «Αναζητώντας την τέχνη: Περιφερειακές Πινακοθήκες» του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη ένα λαμπρό και χρησιμότατο βιβλίο τέχνης έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ανάλογων εκδόσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.»ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2010 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr