ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΒΙΒΛΙΟ

Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει…

Λένε πως όταν κάποιος σώζει μια ζωή είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο. Η δική μου ζωή άλλαξε τη μέρα που ο Αντώνης με γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.

Συνέχισα την πορεία μου στο δύσβατο μονοπάτι του δικού μου παραδείσου, αλλά πλέον αφουγκραζόμουν περισσότερο τη φύση, εναρμονίστηκα μαζί της, μοιάζοντας με αγρίμι που κινείται αθόρυβα στο πυκνό δάσος.

Ο Αντώνης έγινε συνοδοιπόρος μου και σκαρφάλωσε μαζί μου στην κορυφή της αγάπης. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για μας…

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας κάνουν δώρο κομμάτια της καρδιάς τους για να τα ενώσουμε με τα σπασμένα δικά μας. Είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ιδανική ώρα, όταν ο έρωτας θα φυσήξει σαν δροσερός άνεμος.Είναι αδύνατον να αφεθούμε στο μεγαλείο της αγάπης αν σκεφτόμαστε από την αρχή την κατάληξή της. Μόνο έτσι ο καθένας μας θα ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο. Την Εβόρα του.

Αριάδνη

Εβόρα... Αέρας, άνεμος, δροσερός καιρός, δροσερός τόπος, σκιερό μέρος... Απολαμβάνουν οι αισθήσεις... Απολαμβάνει και η ψυχή... Εβόρα ή και ευώρα, η καλή ώρα, η ιδανική στιγμή της ημέρας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
keywords: Ιωάννης Βαρβιτσιώτης
«Αναζητώντας την Τέχνη: Περιφερειακές Πινακοθήκες»

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ., στο χώρο του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λευκώματος του κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με τίτλο «Αναζητώντας την Τέχνη. Περιφερειακές Πινακοθήκες».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης - Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Μάριος Ξηρομερίτης - Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, Λάζαρος Μαράβας – Εικαστικός, Σωτήρης Πολύζος – Δημοσιογράφος.
Όπως τονίζει η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, «Ο πολύτιμος αυτός «οδηγός» παρουσιάζει δεκαεννέα περιφερειακές πινακοθήκες. Με λόγο απλό, άμεσο και ευχάριστο, ο συγγραφέας οργανώνει το κείμενό του με σαφήνεια και διάφανη δομή: στον πρόλογο αναφέρεται στην ιστορία της πινακοθήκης και στον ιδρυτή της. Ακολουθεί η περιγραφή του κτηρίου και των συλλογών με ιστορική και τεχνοτροπική τάξη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έργα τέχνης που ξεχωρίζουν. Με το λεύκωμα «Αναζητώντας την τέχνη: Περιφερειακές Πινακοθήκες» του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη ένα λαμπρό και χρησιμότατο βιβλίο τέχνης έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ανάλογων εκδόσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.»ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr