ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

CINEMA

«Κυριακάτικο κάλεσμα»
Η ρουμανο - γαλλική συμπαραγωγή «Κυριακάτικο κάλεσμα» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αντριάν Σιταρού τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και τον Αργυρό Αλέξανδρο στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ οι πρωταγωνίστριες Ιωάννα Φλόρα και Μαρία Ντινουλέσκου μοιράστηκαν το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού.
Στην ταινία (προβάλλεται στο Οdeon Λίντο) ο Μίχαϊ και η Σουίτι σκέφτηκαν πως ο καλύτερος τρόπος για να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί και για να φτάσει η σχέση τους στο επόμενο στάδιο, θα ήταν ένα κυριακάτικο πικνίκ. Μια σειρά όμως από εξωφρενικά και απρόσμενα περιστατικά μετατρέπουν την ειδυλλιακή ημερήσια απόδραση σε μία εξαιρετικά περίεργη μέρα.
Ο σκηνοθέτης Αντριάν Σιταρού σημειώνει σχετικά: «Πιστεύω ότι πάντοτε ενδιαφερόμουν για τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τις σχέσεις. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη, εμείς οι άνθρωποι έχουμε ένα παράλογο και αυτοκαταστροφικό είδος συμπεριφοράς. Ποια είναι η σημασία του για το είδος μας; Από αυτή την άποψη, μου φαίνεται ότι είμαστε το μοναδικό είδος στον πλανήτη που μπορεί να καταστρέψει τον εαυτό του με ευχαρίστηση. Ποτέ δεν γράφω σενάρια με τη Ρουμανία ως αυτοσκοπό: διαδραματίζονται στη χώρα μου επειδή την γνωρίζω πολύ καλά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι ιστορίες μου ταιριάζουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr