ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗ
Στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, στο Βόλο, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 20:30μ.μ η έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Καφενταράκη.
Πρόκειται για ενότητα ελαιογραφιών ανθρωποκεντρικής θεματικής. Άνθρωποι σκυφτοί, πεισμωμένες ιδιοσυγκρασίες που βρίσκονται στο περίγειο της απροσδόκητα σκληρής μοίρας τους… αλλά και μειλίχια, απεριόριστης περηφάνιας πρόσωπα παρελαύνουν και πρωτοστατούν στη ζωγραφισμένη έκταση του μουσαμά. Η ανθρώπινη μορφή, στο έργο της Δ. Καφενταράκη, συνήθως παρουσιάζεται ως ολόκληρη φιγούρα. Ζωντανά μοντέλα ποζάρουν τοποθετημένα σε συγκεκριμένο χώρο-σκηνικό, μοιάζουν να ενσαρκώνουν επιθυμητούς ρόλους, μεταμορφώνονται στο διαμορφωμένο και προσαρμοσμένο περιβάλλον τους και έτσι ενισχύονται δυνατές συναισθηματικές διαθέσεις.
Η Δ. Καφενταράκη επαναπροσδιορίζει , όχι συμβατικά και σχηματοποιημένα, την έννοια της «μοίρας», όπως «αποτυπώνεται», όταν μεταφέρεται στο δυναμικό πεδίο του πίνακα, με όσες ερμηνευτικές συνδηλώσεις είναι δυνατό να συνοδεύεται. Στην εν λόγω έκθεση, παρουσιάζεται επίσης ενότητα συνθέσεων με θέμα το «ατελιέ», όπου σκιαγραφούνται όψεις-πλευρές του εργαστηρίου της δημιουργούΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr