ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΘΕΑΤΡΟ

ΟΙ ΙΨΕΝΙΚΟΙ «ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ» ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ
keywords: Βρυκόλακες

Τη συνέχεια της πορείας τους στην πόλη του Βόλου ακολουθούν οι ιψενικοί «Βρυκόλακες» στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής την οποία και συνεχίζουν έως και τις 13 Δεκεμβρίου. Το θεατρόφιλο κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παραστάσεις του κλασικού αριστουργήματος μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, οπότε ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων στην πόλη του Βόλου και η παράσταση μεταφέρεται στην Αθήνα, για να «αναμετρηθεί» με τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του κέντρου.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νικηφόρου Νανέρη και Σκηνικά – Κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Μίνα Χειμώνα (Έλεν Άλβινγκ), Βασίλης Ευταξόπουλος (Πάστορας Μάντερς), Κωνσταντίνος Φάμης (Όσβαλντ), Γιώργος Χαλεπλής (Ιάκωβος Έγκστραντ) και Νιόβη Κωστοπούλου (Ρεγγίνα).
Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με έργο του Νορβηγού συγγραφέα που σημάδεψε το παγκόσμιο θέατρο.
13 Δεκεμβρίου, 1881. Ο Ίψεν βρίσκεται στο κέντρο μιας ολόκληρης κοινωνικής αναταραχής. Έχει μόλις κυκλοφορήσει σε βιβλίο το δέκατο έκτο θεατρικό του έργο με τίτλο «Βρυκόλακες». Οι φιλολογικοί και θεατρικοί κύκλοι στέκουν σοκαρισμένοι. Ο κόσμος χαρακτηρίζει το έργο ανήθικο και παίρνει εχθρική στάση απέναντι σ’ αυτό και στον συγγραφέα του. Τα «πρέπει», ο «νόμος» και η «τάξη» παραμένουν όπως και το «καθήκον» και υποχρεώνουν και τον σύγχρονο άνθρωπο σε υποχωρήσεις και εκπτώσεις στη ζωή και την ψυχή του.
Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από Τετάρτη έως και Κυριακή, από τις 11,00 έως τις 13,00 το πρωί και από τις 18,00 έως τις 21,00 το απόγευμα, από το Ταμείο του Κινηματογράφου «Αχίλλειον» (τηλ. 24210 34991 και 24210 32818), ενώ κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή (ημέρες παραστάσεων), μόνο το απόγευμα, η προπώληση πραγματοποιείται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 78164).
Τιμή εισιτηρίου : 17ευρώ και 12 ευρώ τα φοιτητικά εισιτήρια. Κάθε Παρασκευή βραδινή λαϊκή παράσταση με γενική είσοδο 12ευρώ.
Ισχύουν Εισιτήρια της Εργατικής Εστίας.
Σημειώνεται ότι, οι παραστάσεις της Κυριακής ξεκινούν στις 8.00μ.μ.WISH VIDEO

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ |  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
© 2020 WISH Magazine. All rights reserved
email: info@wishmag.gr